Posts

Project Feature – Private Consulting Agency

Distance draws no boundary for design. Visnick & Caulfield proved this true with a long time client’s Montreal location. The first of many projects that persevered through the COVID-19 crisis, this space was designed with a focus on flexible working space, employee engagement, and retention. Throughout the floor plan you’ll find reservable desks, single person […]

Designer Feature – Molly Anderson

Molly Anderson began her time with Visnick and Caulfield Fall of 2020. Molly joined us after relocating back to Massachusetts after living in New York City. Since then, Molly has been spearheading VC’s marketing and proposal department.

Project Feature – Imprivata

VC completed the 75,000 square foot headquarters for Imprivata in Waltham, MA. Spread over two floors, the central feature of the space is the monumental stair connecting the reception to the café. The stair’s architecture features platform seating on three sides and a stage that overlooks the café seating. This gathering feature is not only […]

Well-being in the Workplace

Over the course of the last year, clients and co-workers alike have been asking What does it look like to have a healthy workplace?

Why Everyone is Talking About Embodied Carbon

As Earth Day 2021 approaches, the building industry’s focus on sustainability has found new resolve as a parallel path to pandemic-related design solutions in the health and wellness in the office of the future. While the green building movement has been maturing over the last half-century, the recent emphasis on carbon neutrality has the design […]

Project Feature – Heinemann

VCA recently completed the offices for Heinemann, a teaching company in Portsmouth, New Hampshire. When designing a space for the publisher of resources for educators, the goal was to create a space that is both professional and inviting. The client’s philosophy is one of inclusivity and a dedication to teaching excellence, and the new space […]

Project Feature – Sosolimited

Sosolimited prides themselves on building connections through creativity and technology. When tasked with designing their new office space, Visnick & Caulfield was met with the physical challenge of two buildings coming together. Not only did the space provide challenges, but the client wanted to preserve the history of the building. Brick walls and original tin […]

Project Feature – Replimune

Replimune was in search of a new, cutting edge office space. When they inherited an existing office space with strong bones, they came to Visnick & Caulfield to determine how to integrate their company’s culture. The existing office space was outfitted with sleek black office fronts that fit right into Replimune’s vision. With a strong […]