Project Feature – Heinemann

VCA recently completed the offices for Heinemann, a teaching company in Portsmouth, New Hampshire. When designing a space for the publisher of resources for educators, the goal was to create a space that is both professional and inviting. The client’s philosophy is one of inclusivity and a dedication to teaching excellence, and the new space seeks to celebrate their longstanding mission.

We were able to strike this balance by contrasting warm, natural materials with sharp, clean lines. Reclaimed wood, raw metal, brick, and bright, natural light were used as much as possible to achieve this balance. The company’s location in historic Portsmouth lent inspiration, and the interiors play off the rich history of the local surroundings.

 

The centerpiece of the lobby is the reception desk, made from beautiful and richly charactered reclaimed wood. The brick wall acts as its backdrop, contrasting the space’s industrial and natural elements.

Heinemann’s company culture is built on community, inviting people to feel connected throughout the office.

 

The large pane glass windows that enclose the meeting spaces allow for privacy without sacrificing light or making the area feel closed off. As the spring comes around, the Heinemann team can enjoy their new inviting workspace.

print