Flashback Friday: Lawson & Weitzen, LLP, 1999

HEADER 3This Friday, we’re flashing back to 1999 when we designed Boston law firm Lawson & Weitzen’s  harbor front office space.  The firm’s prime spot on Black Falcon Pier offered a natural ambience for us to develop a space reminiscent of the workplace views.

2- employee loungeWe chose a design scheme that would be simple and complementary to the large span of windows frequented throughout the space offering amazing waterfront views. This is especially evident in the practice’s employee lounge, where we optimized natural light using the high ceilings and natural wood tones of furniture, juxtaposed against the ocean hue beyond.

3-raftersBecause of the firm’s location, we wanted to carry subtle maritime undertones throughout our design plan.  This is exemplified in the reception area where exposed piping and cylindrical support beams, are faintly indicative of an old steamship.

4-angles and officesThe interior windows are cut in geometric shapes to add movement and draw the eye in various directions enhancing the subtle grace of the design scheme. Meanwhile, the private offices contain artwork with understated aquatic patterns and images.

5-telescopeFinal touches like a telescope poised in front of a window takes the waterfront theme one step further, finalizing the design of the Lawson & Weitzen, LLP offices.

As always, thanks for flashing back with us, and stay tuned for next week’s Flashback Friday!

Written by Isobelle Hemmers
Edited by Lori Provost, Associate at VC, NCIDQ Certificate 013737
print

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply