Project Feature – 40 Warren Street

40 Warren Street in Charlestown, Massachusetts was an adaptive reuse project that saw a former parking garage transformed into a unique office space. VCA was hired to do an interior fit-out for a spec office suite, complete with pantry, conference rooms, huddle room, phone room, and collaboration space The use of a former garage presented […]

Pega Salem Reception Desk

Project Feature – Pega Salem

Pega is a long-time partner that challenges and grows our design practice. Having worked on the multi-phase redesign of their Cambridge location VC was excited to embark on Pega’s evolution with them. For their Salem, New Hampshire office, Pega aimed to stay true to their brand while also innovating—something the company strives for as a […]

Project Feature – Tremont on the Common

The Trustees and Management Team of Tremont on the Common were faced with the task of improving the common area experience and enlisted the help of VCA to give the space a much-needed update. The building, originally constructed in 1968, has 23 stories, 374 units, and an array of common areas shared among its residents. […]

Project Feature – Heinemann

VCA recently completed the offices for Heinemann, a teaching company in Portsmouth, New Hampshire. When designing a space for the publisher of resources for educators, the goal was to create a space that is both professional and inviting. The client’s philosophy is one of inclusivity and a dedication to teaching excellence, and the new space […]

Project Feature – Sosolimited

Sosolimited prides themselves on building connections through creativity and technology. When tasked with designing their new office space, Visnick & Caulfield was met with the physical challenge of two buildings coming together. Not only did the space provide challenges, but the client wanted to preserve the history of the building. Brick walls and original tin […]

Project Feature – Replimune

Replimune was in search of a new, cutting edge office space. When they inherited an existing office space with strong bones, they came to Visnick & Caulfield to determine how to integrate their company’s culture. The existing office space was outfitted with sleek black office fronts that fit right into Replimune’s vision. With a strong […]

Project Feature – Womble Bond Dickinson

Womble Bond Dickinson called for warmth, privacy, and functionality within a space that was dictated over 50% existing to remain. After discovering the client’s affinity for the brick and beam look, Visnick & Caulfield set out to strike the balance between a residential and a commercial feel. The building’s original structure was met with inviting […]

Project Feature – Parthenon Capital Partners

For this private equity firm, the goal was to capture a clean, modern aesthetic without losing warmth and comfort. Pairing the cool concrete and sharp black metal with warm wood tones helped the space maintain this balance. The polished concrete also serves as a form of wayfinding, winding from the entry through the main passage […]

Doble warehouse and lab space

Project Feature – Doble Engineering

When Doble decided to move their headquarters, they saw the benefits of leaving the city of Boston. They settled on a single tenant, one story building in Marlborough, MA that boasts a high-bay addition with space for high-voltage testing and warehouse storage. VC designed the office, warehouse and lab spaces, but found synergy through color. […]

center island and bright white finishes invites employees to congregate in the cafe and lounge.

Project Feature – Charlesbank

Charlesbank Capital Partners sought to expand their offices to the floor below their existing space at 200 Clarendon. VC saw this as an opportunity to shift the company’s traditional space to a more transitional design with increased open and collaborative areas, contemporary materials and a community hub. The goal of the design was to bridge […]