VC Designs a New Dynamic Working Environment for Stratus

05272016_Stratus-16

VC completed the 88,680 SF full scope, interior build out for Stratus, a leader in providing uninterrupted service for critical infrastructure, located at the Mill & Main building in Maynard, MA.

05272016_Stratus-22

When Stratus decided to move their corporate headquarters to Mill & Main they wanted to keep the integrity of the building by incorporating its 150-year old history into the design by meshing the old and the new. The combination of open workspace, fewer private offices, and exposed brick & beams allow for a flowing balance of innovation and collaboration throughout.

05272016_Stratus-37 (1)

“Neighborhoods” were formed for teams to be able to work together in technology equipped collaboration spaces that encouraged a more energetic and dynamic environment. Acoustical clouds were added in high traffic areas as a way to reduce the impact of noise. Meeting rooms and phone rooms were strategically placed to encourage cross-pollination amongst user groups. The kitchen-lounge area became the center node of the floor plan. This “Oasis” gives Stratus’ employees a place to eat lunch and unwind; boosting a stronger connection amongst employees.

05272016_Stratus-27

The project was completed, with Stratus employees moving in, May 2016.

print
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *